Villatossun toimintaa ohjaavat arvot:

  • Ratkaisukeskeisyys
  • Yksilöllisyys
  • Läsnäolo
  • Avoimuus
  • Aktiivisuus

                    Paikkatiedustelut
                        044 985 4701
                    info@villatossu.fi

Kasvatuskumppanuus yhdessä vanhempien kanssa

Perheiden kanssa tehtävä työ suunnitellaan yhdessä lapsen, sosiaalityöntekijän ja lapsen huoltajien kanssa ja se voi tarkoittaa yhteydenpitoa lapselle tärkeisiin ihmisiin, vanhemmuuden tukemista, toiminnallisia perhepäiviä ja lapsen sekä tämän läheisverkoston yhdessä viettämää aikaa Villatossun perhehuoneessa.

Neuropsykiatrinen osaaminen 

Kahden neuropsykiatrisen valmentajan avulla lapsen toiminnanohjauspulmien huomioiminen on osa arjessa tapahtuvaa työtä. Villatossuun on luotu selkeä toimintamalli ja -ympäristö, josta hyötyvät kaikki lapset. Työssämme otamme huomioon mahdolliset aistipulmat, esteettömyyden ja struktuurin.

Terapeuttinen toimintamalli ohjaa työtämme

Tärkeässä asemassa ovat lapselle merkitykselliset suhteet, yhteenkuuluvuus, perinteet ja lapsen mielipiteet. Myönteistä minäkuvaa vahvistetaan tutustumalla lapsen historiaan  ja rakentamalla siitä eheää tarinaa sekä kääntämällä katse kohti tulevaa. Lapsen kanssa suunnitellaan yhdessä tulevaisuutta ja  asetetaan pienin askelin saavutettavia tavoitteita.

Arkemme on jäsenneltyä  ja kasvatuksemme johdonmukaista 

Arkemme koostuu tavanomaisista kodin askareista, rutiineista ja puuhastelusta sekä yhteisestä oleskelusta. Jokainen lapsi osallistuu toimintaan omien kykyjensä mukaan ja yhdessä tekeminen on kaiken ydin.

Tuemme lasta luomaan suhteita hänelle luontaisiin yhteisöihin

Villatossussa toivotetaan naapurit ja lasten kaverit tervetulleiksi vierailemaan, sillä haluamme olla osa isojokista yhteisöä.

Lapsella on  kaksi omaohjaajaa 

Omaohjaajan ja lapsen välisen suhteen tarkoituksena on luoda aito kiintymyssuhde ja samalla tarjota lapselle korjaavia ihmissuhdekokemuksia. Omaohjaaja tukee ja kannustaa, mutta myös opettaa ja rajaa lasta sekä jakaa lapsen kanssa yhteisiä arjen hetkiä.

Panostamme sujuvaan yhteistyöhön lapsen koulun kanssa

Yhteistyön sujuvuudesta huolehtii nimetty kouluvastaava. Perusopetus (luokat 1-9) toteutetaan Isojoen koulukolmiossa, jonne on matkaa villatossusta 10 km. Lähimmät lukiot sijaitsevat Kristiinankaupungissa (27km) ja Honkajoella (36km). Lähimmät ammattiopistot ovat Kauhajoella (45km) ja Kankaanpäässä (58km).  

Kannustamme lasta  harrastusten pariin

Henkilökunnalla on monipuolista osaamista niin musiikin, liikunnan ja luonnontuntemuksen osalta. Myös Isojoen kunta tarjoaa harrastustoimintaa. Lastenkodin läheisyydessä virtaa Isojoki, jossa voi kalastaa. Lähellä sijaitsevat myös Kangasjärvi sekä Lauhavuoren kansallispuisto, jotka tarjoavat aidon kosketuksen luontoon ja rajattomasti mahdollisuuksia patikoida, eräillä ja retkeillä.